5. Forståelige fasteregler

Workshop 5 handler om, hvordan fasteregler kan formidles lettere, så patienterne lettere forstår dem, og aflyste operationer dermed kan undgås.

Faste er ofte en del af forberedelsen til en operation eller undersøgelse.

Mange operationer på danske hospitaler må aflyses, fordi patienterne misforstår reglerne for faste. Det kan være, fordi de ikke er klar over, hvorfor det er vigtigt at overholde fastereglerne, eller fordi de misforstår dem og fx kommer til at tage medicin, som de ikke må tage forud for en operation.

Derfor må mange patienter sendes hjem med uforrettet sag, når de møder til operation. Aflysningerne medfører længere ventetid for patienterne, frustration hos personalet og koster hospitalerne mange penge.

Workshoppen tager udgangspunkt i fasteregler til patienter der skal møde til en kikkerteundersøgelse af tarmen, hvor indledningen til fasten starter 5 dage i forvejen, hvor man fx ikke må spise kost med kerne i.

Så hvordan kan emnet formidles lettere forståeligt – evt. i billeder eller tegnefilm. Casen er et eksempel på, hvordan noget, der ikke behøver at være kompliceret kan gøres mere konkret og forståeligt – så kom og leg med….

Sidst opdateret: 07.08.2019